Feb 10, 2010

Pinhole Camera - New Way, New Life

След като решаваме, че искаме да снимаме с пинхол камера, с Гери запретваме ръкави и се впускаме в майсторенето на две - за всяка по една.
Преди да започнем процеса на сглобяване научаваме, че пинхол камера може да се направи от всичко или почти всичко - от кибритена кутийка до кошче за отпадъци.
В нашия случай използваме: готови схеми на пинхол камера, хартия, картон, двойнолепящо тиксо, ножица, макетно ножче, безопасна игла. След няколко часа редене на "пъзела" успяваме да отдъхнем, макар и развълнувани от новото предизвикателство - да се научим да правим снимки с тези малки кутийки. Всъщност не мога да си предстaвя удоволствието от снимането с пинхолка, ако не си я сглобил със собственте си ръце.
Вълнението идва и от факта, че първите филми, с които ще снимаме са на около 20 години, каквото и да означава това и може само да гадаем ще се отпечатат ли изображения върху тях или да...Експериментът вече е започнал.

В снимки някои от ключoвите моменти на сглобяане:








Кavina

1 comment:

цвятко said...

искам да си направя подобна камера и твоя вариант много ми хареса :)) даже мисля да пробвам и още един вариант за самоделна пинхол камера

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...